Совместная выставка Алексея Анда и Алексея Владимирова

З 23 грудня 2003 р. до 10 січня 2004 р. у Палаці мистецтв "Український дім" Національного Комплексу "Експоцентр України" за підтримки галереї "Неф" Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника та креативного центру інтелектуальних технологій "GELO TAMARIN GALLERY" проходила спільна виставка двох широко відомих майстрів України Олексія Анда (живопис) та Олексія Владімірова (скульптура).

За оцінкою мистецтвознавців IV та V Міжнародних Арт-фестивалів (Київ) Олексій Анд належить до двадцяти найпопулярніших сучасних художників України. Творчий напрямок митця можна визначити, як "асоціативний символізм".

Художник є лауреатом конкурсу "Кращі художні твори року" (Київ, 1994 р.), а також лауреатом IV та V Міжнародних Арт-фестивалів (Київ, 1999 та 2000 р.р.)

Він лідер аукціону "Сучасний український живопис" (Київ, 1996 р.), автор проекту "Занурення до позасвідомого" (Київ, 1996 р.) та учасник мега-проекту "Мистецтво України XX століття".

Олексій Анд учасник Міжнародних Арт-фестивалів (Київ, 1996-2000 р.р.), Міжнародних Бієналє: Львів, 1991 р.; Івано-Франківськ, 1991 р., 1993 р.; Дніпропетровськ, 1995 р. Учасник закордонних (Чикаго, США; Нюрнберг, Німеччина; Санки-Петербург, Росія; Мінськ, Бєларусь) та Всеукраїнських виставок з 1988 року.

Персональні виставки художника проходили у Національному Києво-Печерському історико-культурному заповіднику (1996 р.), Національній філармонії України (1998 р., Київ) та Центральному Домі художника (2002 р., Москва). Постійно діюча експозиція творів художника знаходиться в галереї "Неф" Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника.

Твори зберігаються в музеях, галереях та приватних колекціях України, Росії, країн Західної Європи та Америки.

Виставка, що має відбутися, відрізняється рідкісною нагодою побачити ретроспективу творчого шляху майстра. На ній буде представлено картини із приватних зібрань, багато з яких до сьогодні майже ніхто не бачив.


Ім'я Олексія Владімірова добре відоме як в Україні, так і за її межами. Щодо творчого напрямку, можна сказати, що з Андом вони "зійшлися в естетиці", оскільки скульптурний доробок митця теж можна без вагань віднести до "асоціативного символізму". Твори Владімірова знаходяться у сімнадцяти галереях та музеях нашої країни, в тому числі у Національному музеї Українського образотворчого мистецтва (Київ), Київському музеї російського мистецтва, Національному музеї історії України тощо.

На рахунку скульптора багато міжнародних персональних експозицій: Музей російського образотворчого мистецтва (Київ,1992 р.); галерея "Гело Тамарин" (Київ, 1994 р.); Національний музей історії України (Київ, 1995р.); галерея "Вернісаж" (Харків, 1996 р.); Спілка художників України (Київ, 1999 р.), персональна виставка і проект ленд-арт у Каліфорнії (Napa-Valley, США, 2001 р.).За оцінкою американської критики, роботи Олексія Владімірова визначили "нову еру у скульптурі".

Твори майстра знаходяться у приватних колекціях України, Швеції, Австрії, Англії, Німеччини, Голландії, Франції, Італії та США.

З 1984 року художник приймає активну участь у симпозіумах-пленерах в камені і дереві (жанр паркової скульптури). Є організатором Міжнародного симпозіуму в Южноукраїнську (2002 р.). Олексій є автором ряду призів: міжнародного фестивалю перукарського мистецтва "Світ краси 2000"; фестивалю Високої Моди "Сходи до Неба" - "Золоті ножиці", які були вручені патріархам високої моди - Герцу Мепену, Михайлу Вороніну, Пьеру Кардену.

На Андріївському узвозі скульптурна композиція "Майстер та Маргарита" "живе" на галявинці біля будинку №13 (музею Михайла Булгакова).

Постійно діючу експозицію Олексія Владімірова розміщено у салоні елітних меблів з Німеччини "Furniture project EDEL" (вул..Набережно-Хрещатицька, 25).

На виставці буде представлено твори із мармуру, граніту, кольорового напівдорогоцінного каміння, бронзи.


Поєднання таких неординарних митців, як Олексій Анд та Олексій Владимиров має стати яскравим явищем у культурному житті нашого суспільства.

Генеральним спонсором виставки та призового фонду є ТМ "Годинниковий Дім «MAGNUM AR`KOV»". т/ф 38 044 23998 06.

Організатори дякують інформаційним спонсорам: журналу "Українське мистецтво", журналу "MOVEMENT", компанії "Фабрика подій" т/ф 38 044 451 47 32., Інтернет агентству «e.terra».

А також спонсорам: "Furniture project "EDEL" т/ф 38 044 537 02 14 та Українській екологічній страховій компанії т/ф 38 044 205 36 62.

 
© 2011 Alexey And | Created by Webmayster.com
signatures
hand